Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد با اشاره به اینکه طبق قانون ۵۰ درصد از هزینه احداث خطوط مترویی را باید دولت تقبل کند، گفت: باید سهم کمک‌های دولت به مشهد که شهری زائرپذیر است، افزایش پیدا کند و به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

سیدعبدالله ارجائی امروز، سوم اسفند ماه، در بازدید استاندار خراسان رضوی از خطوط یک و ۲ قطار شهری مشهد اظهار کرد: در حال حاضر در خطوط یک و ۲ تقریبا کار باقی مانده‌ای نداریم و امیدواریم بتوانیم مشکل اصلی که در تامین اعتبار خطوط سه و چهار است را حل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خوشبختانه در خط‌های یک و ۲ مترو وضعیت‌ مشهد از سایر نقاط کشور بهتر است. در خط یک ۶۰ واگن فعال استذاما همچنان به ۶۰ واگن دیگر نیز نیاز داریم که این یک موضوع ملی است. امید است بتوانیم تعدادی از این واگن‌ها را تامین کنیم تا بعد از کرونا دچار مشکل نشویم.

شهردار مشهد تصریح کرد: اگر قرار باشد خط یک را تا آرامستان بهشت رضا(ع) که مطالبه جدی مردم است، ادامه دهیم، باید ۶۰ واگن جدید به این خط اضافه شود زیرا با واگن‌های موجود در خط یک این امر امکان‌پذیر نخواهد بود و تحقق این موضوع نیازمند حمایت دولت است.

تکمیل ایستگاه سلامت در خط ۲ اولویت شهرداری است

ارجائی با بیان اینکه در خط ۲ نیز اولویت ما تکمیل ایستگاه سلامت است، اظهار کرد: این ایستگاه با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی احداث و تکمیل خواهد شد و به تناسب افزایش مسافر، واگن‌های آن نیز افزایش پیدا می‌کند اما این موضوع نیاز به تامین واگن، تعمیر و نگهداری ناوگان موجود دارد.

وی ادامه داد: در خط سه نیز اولویت با اتصال به راه‌آهن، پایانه امام رضا(ع) و فرودگاه به حرم مطهر و همچنین تکمیل شبکه ورود و خروج زائر به مترو است. برنامه ما این است که در صورت پرداخت ۵۰ درصدی اعتبارات توسط دولت برای احداث خطوط مترویی، این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۲ محقق شود.

شهردار مشهد ضمن اشاره به اینکه در کارگروه زیارت ریاست جمهوری دستور داده شد که از محل بودجه نفت در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به مشهد کمک شود، خاطرنشان کرد: این موضوع با کمک استاندار باید از طریق دولت پیگیری و محقق شود.

اتصال قاسم‌آباد به شهدا از طریق مترو 

ارجائی افزود: برای اولویت‌بندی اجرای ادامه خط سه نیز ۲ نظر وجود دارد که یکی اتصال محدوده قاسم‌آباد به میدان شهدا و دیگری اتصال بولوار سیدی به پایانه امام رضا(ع) است.

وی اضافه کرد: بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد قاسم‌آباد متقاضی سفر بیشتری دارد؛ لذا اولویت بعدی اتصال این منطقه به میدان شهدا خواهد بود.

پیشنهاد استفاده از فاینانس برای احداث خط چهار

شهردار مشهد با بیان اینکه احداث خط چهار با سرمایه‌گذاری‌های شهرداری و کمک دولت در کوتاه‌مدت شدنی نیست، خاطرنشان کرد: البته در شروع خط چهار قبل از پایان یا پیشرفت معقول خط سه نیز گفته‌های زیادی مطرح می‌شود اما با این حال پیشنهاد ما برای احداث خط چهار استفاده از فاینانس است که پیشنهاد آن را به استاندار و وزارت راه و شهرسازی ارائه داده‌ایم. اگر بتوانیم از فاینانس استفاده کنیم، این امکان وجود دارد که تا طی چهار سال پروژه احداث این خط را نیز به سرانجام برسانیم.

ارجائی ضمن اشاره به اینکه برای اجرای خط چهار حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اظهار کرد: تامین این مبلغ تنها از طریق فاینانس امکان‌پذیر است وگرنه با پول شهرداری و انتشار اوراق مشارکت که در کل کشور حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است و سهم مشهد از آن نیز کافی نیست، دور از ذهن است.

وی افزود: زمانی‌ که خط چهار را تحویل گرفتیم، بعد از چند ماه توقف تنها ۶ متر حفاری آن انجام شده بود اما اکنون با عبور از زیر بافت متراکم مهر مادر بیش از یک کیلومتر از تونل خط چهار حفاری شده است.

امروز باید برای تامین واگن خط سه برنامه‌ریزی شود

شهردار مشهد به اتصال خط یک متروی مشهد به گلبهار اشاره و اضافه کرد: اگر متروی گلبهار راه‌اندازی و به خط سه متصل شود و ما نتوانیم واگن مورد نیاز را تا آن زمان تامین کنیم، مسافر گلبهار حداقل تا ساعات ۹ الی ۱۰ صبح تمام واگن‌های این خط را پر می‌کند و هیچ مسافر دیگری در ایستگاه‌های بعدی امکان سوار شدن به مترو را نخواهد داشت.

ارجائی افزود: امروز باید برای تامین واگن خط سه برنامه‌ریزی شود و نگذاریم بعد از اینکه خط گلبهار راه‌اندازی شد، به فکر چاره باشیم. اکنون باید در این خصوص تصمیم‌گیری و اقدام شود.

وی گفت: توسعه حمل‌ونقل ریلی یکی از مسائل اصلی مشهد برای حل مشکل ترافیک و آلودگی هواست. مسلما این امکان وجود دارد که با اقدامات کوتاه‌مدت مانند توسعه ناوگان اتوبوس‌رانی و تاکسی‌رانی مشکل را به‌ صورت موقت حل کرد اما راه حل ریشه‌ای مشکل ترافیک و آلودگی هوا توسعه خطوط ریلی است.

سهم دولت در خطوط مترویی پرداخت شود

شهردار مشهد اضافه کرد: متاسفانه در چند سال اخیر احداث خطوط مترو دچار رکود شده بود؛ لذا تاکید ما در دوره ششم مدیریت شهری این است که خطوط متروی مشهد با سرعت بیشتری پیش برود که این موضوع الزامی دارد که آن الزام انجام تعهدات دولت است.

ارجائی افزود: طبق قانون ۵۰ درصد از هزینه احداث خطوط مترویی را باید دولت تقبل کند که در بازدید امروز استاندار خراسان رضوی قول مساعد داده شد تعهدات دولت را پیگیری کند.

وی ادامه داد: با پرداخت ۷۰۰ یا ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال از سوی دولت برای خط مترو که هر کیلومتر آن حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، به این زودی نمی‌توانیم مترو را به بهره‌برداری برسانیم و در اختیار زائران و مجاوران قرار دهیم؛ لذا باید سهم کمک‌های دولت به مشهد که شهری زائرپذیر است، افزایش پیدا کند و به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

شهردار مشهد اضافه کرد: اولویت ما در مدیریت شهری توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه حمل‌ونقل ریلی است و برای استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی در احداث خط چهار پیشنهاد بهره‌گیری از فاینانس را داده‌ایم.

ارجائی افزود: همچنین برای تکمیل خط سه باید به سرعت سهم دولت پرداخت شود و در کنار آن نیز بتوانیم از روش‌های تامین مالی مختلف از جمله تامین مالی از طریق نفت استفاده کنیم تا زائران و مجاوران در مدت زمان کوتاهی بتوانند از شبکه ریلی بهره‌مند شوند.

استاندار خراسان رضوی: کمک دولت به خرید واگن و توسعه خطوط قطار شهری را پیگیری می‌کنیم

در ادامه این بازدید یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، افزود: در این بازدید گزارشی از مشکلات و چالش‌های حوزه حمل‌ونقل عمومی از جمله خطوط قطار شهری ارائه شد که ما مشکلات آن را از طریق دولت پیگیری خواهیم کرد تا در آینده و بعد از کرونا دچار مشکل نباشیم.

وی ادامه داد: ما از فعالیت‌های شهرداری و شورای شهر مشهد برای توسعه خطوط مترو و حمل و نقل عمومی که موضوع بسیار مهمی است، حمایت خواهیم کرد.

نظری افزود: در حال حاضر خطوط یک و ۲ در حال بهره‌برداری است و عملیات عمرانی احداث خطوط سه و چهار نیز از سوی شهرداری ادامه دارد که با حمایت و همکاری باید به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهرداری مشهد قطارشهری مشهد شهردار مشهد استاندار خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی احداث خطوط مترو میلیارد تومان احداث خط چهار شهردار مشهد خطوط مترویی قاسم آباد قطار شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۹۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری

ما دختران و مادران اصفهانی برای این انقلاب و سردمدارانش می‌خواهیم غوغا به پا کنیم، می‌خواهیم به دشمنان بگوییم که از شهادت هراس نداریم و برای رسیدن به آن هرکاری می‌کنیم؛ بهتر است این‌طور بگویم که به کرمان رفتیم تا به دشمنان ثابت کنیم امنیت کشور ما با کارهای شما به خطر نمی‌افتد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ما دختران و مادران اصفهانی برای این انقلاب و سردمدارانش می‌خواهیم غوغا به پا کنیم، می‌خواهیم به دشمنان بگوییم که از شهادت هراس نداریم و برای رسیدن به آن هرکاری می‌کنیم؛ بهتر است این‌طور بگویم که به کرمان رفتیم تا به دشمنان ثابت کنیم امنیت کشور ما با دو تا بمب به خطر نمی‌افتد؛ تا زمانی که ما نوجوانان و جوانان به همراه مادران غیورمان در میدان هستیم، نمی‌گذاریم به وجبی از این خاک نگاهی چپ بیفتد.

زیارت کرمان پر از برکت و همراه با خاطرات خوش معنوی و زمانی برای همدلی است؛ در این هنگام آموختم که جز گفتن شکر در مواقع سختی چیزی بر زبانم جاری نباشد چراکه ما دختران حاج قاسم و پای کار این مکتب هستیم؛ سفرمان را از بهشت روی زمین اصفهان یعنی گلستان شهدا آغاز کردیم؛ ساعاتی پیش از حرکت همه با کوله پشتی‌های سبک اربعینی یکی یکی در خیمه جمع شدیم، بر سر مزار شهدای عزیزمان شهید زاهدی، خرازی، کاظمی و هم رزمانشان رفتیم و اذن رفتن خواستیم.

ساعت موعد فرا رسید و به سوی مقصد راهی شدیم؛ در طی مسیر با سربندهای یازهرا (س)، لبیک یا خامنه‌ای، یا علی‌اصغر و عکس‌هایی از شهیدان خرازی، همت، زین‌الدین، کاظمی و… را به شیشه اتوبوس زدیم تا وجود آن‌ها را کنار خودمان و در طول مسیر حس کنیم؛ کتاب می‌خواندیم، با همسفری‌ها درمورد شهدا، مکتب حاج قاسم، آرمان کشور و مواردی مختلفی صحبت می‌کردیم و سعی داشتیم بهتر به معنویات خود بپردازیم.

پنجشنبه صبح برای اقامه نماز جماعت بیدار شدیم، عجب صحنه‌ای بود و چه جمعیتی از استان اصفهان آمده بود، بیش از چهل اتوبوس و این لحظات آماده می‌شدیم برای آن اجتماع پرشور؛ چفیه‌ها را سر می‌کردیم و یکی یکی با نظم خاصی کنار هم و پشت‌سر هم می‌نشستیم. خادمان پرچم‌هایی با شعار «فلسطین کلید رمزآلود فرج است» و عکس زیبا حاج قاسم را به دست‌مان می‌دادند تا در مراسم با افتخار آن را دست گرفته و بالا ببریم.

همه جمع شدیم و معرکه بزرگ و حماسی مادر دختری در مصلی کرمان طنین گرفت؛ همه باهم یک صدا شعار می‌دادیم و می‌گفتیم: «حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست، وای اگر خامنه‌ای حکم جهادم دهد ارتش دنیا نتواند که جوابم دهد و…» عجب صحنه‌ای بود، چقدر دلنشین و پرغرور بود؛ آری باید بگویم که مردم و زنان میهن من چنین دلاوران غیوری هستند که همچون زینب کبری نمی‌گذارند علم این امت و ملت زمین بماند و خود به دل معرکه می‌زنند.

آرام آرم باید برای رفتن به بیت آماده می‌شدیم؛ بار خود را سبک کردیم، برای بغل دستی خود به یاد شهدا و با مداحی «حسین حسین میگیم می‌رویم کربلا» سربند برای هم بستیم، علم یا زهرا، یا مهدی و… را به دست گرفتیم، مداحی در باند پخش شد و پیاده‌روی ما از مصلی تا بیت آغاز شد؛ عجب قاب دشمن سوزی بود، عجب اتحادی بین‌مان موج می‌زد؛ چه مسیری را طی کردیم تا رسیدیم به بیت؛ آسمان اشک شوق می‌ریخت، خیابان‌ها بوی خاک و گل گرفته بودند، جمعیت دو هزار نفره ما ازدحامی را به وجود آورده بود که جای سوزن انداختن نداشت...

به بیت‌الزهرا (س) رسیدیم، جایی که حاج قاسم آن را به عشق حضرت فاطمه ساخت و در آن برای پرورش امت و اسلام، مراسم و فعالیت‌های مختلفی را انجام می‌داد؛ چه جایی بود، چه معنویتی داشت، چه حس و حالی در آن نهفته بود، گویا به چند مکان به طور هم‌زمان سفر کرده بودم… از گلیم پهن شده آبی رنگ زیبا که وصف حال دیدارهای رهبری را داشت گرفته تا فرش حرم امام حسین، حضرت زینب و ضریح قدیمی حضرت رقیه که اطراف تابوت حاج قاسم، همرزمش و شهید گمنام قرار گرفته بود.

پس از گذشت ساعاتی در این بیت نورانی، نوبت به نقطه متفاوت سفر می‌رسد؛ قرارمان ساعت عاشقی ۱:۲۰ در گلزار شهدای کرمان بود؛ همه اتوبوس‌ها آرام آرام رسیدیم که در بدو ورود توفیق دیدار شهید گمنام ۱۹ ساله نصیب‌مان شد؛ چه مهمانی‌ای بود آن شب… جوانی گمنام و هم سن و سال ما به استقبالمان آمده بود و چه لحظه‌ای از این زیباتر؟!ته دلم می‌گفتم «حاجی خوب بلده از دختراش استقبال کنه! شکلات، شیرینی پنجره‌ای، کیک، چایی و…؛ الحمدلله که چنین پدری دلسوز و مهربانی داریم.»

در بین برنامه‌ها یادی کردیم از دختر کوچولویی که به گلزار شهدا رفته بود تا شکلات پخش کند و برای سردار هم شکلات برد و سردار شکلات را با دستان خود در دهان نگین گذاشت؛ آری آن شب نگین هم میزبان ما بود و چقدر گریه کردیم با گریه‌هایش و چه خاطراتی مرور شد...

دقایقی بر سر مزار رفتیم و خوب درد و دل این روزهایمان را برای حاجی گفتیم، عاقبت بخیری خواستیم، توفیق شهادت و…. پس از زیارت مزار او، نوبت به زائرانش رسید و همه ما به‌دنبال مزار دختر کاپشن صورتی با گوشواره قلبی می‌گشتیم؛ مزاری که خیلی بزرگ نبود، حوالی قد و قواره یک دختر نحیف ۱.۵، ۲ ساله؛ چه صحنه‌ای بود، چقدر دردناک بود، فکر من پیش آن مردی بود که کل خانواده‌اش را در یک روز از دست داده و در آن لحظات ما بودیم که با دلی جا مانده در گلزار شهدا کرمان راه افتادیم و به اصفهان آمدیم…

کد خبر 750958

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی خط ۹ مترو تهران
  • ◄ تاکید بر احداث، توسعه و تکمیل پایانه ها و پارکینگ های شبکه مترو تهران + عکس
  • تخصیص ارزترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان
  • پروژه قطار شهری اصفهان-نجف‌آباد آماده کلنگ‌زنی است
  • سرانجام احداث پایانه و پارکینگ ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو
  • ◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!
  • کلاهبردار ۶۰ هزار دلاری در مترو تهران به دام افتاد
  • اجرای بیش از ۴ کیلومتر حفاری تونل خط چهار مترو مشهد
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟